Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Simulation Server Fails to start on MAC OS.
January 12, 2021
21:11, EET
Avatar
smartin2k
Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
January 12, 2021
sp_UserOfflineSmall Offline

Hello,

I installed Prosys Simulation Server (5.0.4-284) on Big Sur (11.1) and the app fails with the following error on Status Tab.

ERROR: class com.prosysopc.ua.types.opcua.server.BaseDataVariableTypeNode cannot be cast to class com.prosysopc.ua.a.q (com.prosysopc.ua.types.opcua.server.BaseDataVariableTypeNode and com.prosysopc.ua.a.q are in unnamed module of loader ‘app’)

All other tabs are empty/blank. I tried uninstalling/re-installing the app but it didnt help.

Any idea regarding what the issue could be?

Thanks,
S Martin

January 13, 2021
11:21, EET
Avatar
Markus Johansson
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 36
Member Since:
August 6, 2019
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi,

Have you managed to start the application at all, i.e., has it previously worked?

January 13, 2021
16:48, EET
Avatar
smartin2k
Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
January 12, 2021
sp_UserOfflineSmall Offline

Markus Johansson said
Hi,

Have you managed to start the application at all, i.e., has it previously worked?  

Yes, once (on the first install) a couple of days ago. It hasn’t worked since. I tried re-installing hoping that some configuration/settings might be corrupt, but that didnt help either.

January 14, 2021
10:43, EET
Avatar
Markus Johansson
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 36
Member Since:
August 6, 2019
sp_UserOfflineSmall Offline

Ok, thanks for the info. Uninstalling doesn’t actually remove all the settings files, so if you could manually remove the folder at $HOME/.prosysopc/prosys-opc-ua-simulation-server. This will reset the application settings and then you can try to restart Simulation Server.

January 19, 2021
16:22, EET
Avatar
smartin2k
Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
January 12, 2021
sp_UserOfflineSmall Offline

that fixed it. Thank you.

March 11, 2021
21:16, EET
Avatar
jowi
New Member
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
March 11, 2021
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi,
I have the same probleme on Windows 10 but cant find the folder which I have to remove.

Thanks Jonas

March 12, 2021
14:18, EET
Avatar
Matti Siponen
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 161
Member Since:
February 11, 2020
sp_UserOfflineSmall Offline

Hello,

On Windows 10, the you need to remove is C:\Users\”YourUsername”\.prosysopc\prosys-opc-ua-simulation-server folder where “YourUsername” is your username.

Forum Timezone: Europe/Helsinki

Most Users Ever Online: 267

Currently Online:
13 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

hbrackel: 111

pramanj: 86

ibrahim: 74

kapsl: 57

gjevremovic: 49

Xavier: 42

TimK: 41

fred: 41

Fransua33: 39

rocket science: 36

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 1590

Moderators: 17

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 15

Topics: 1192

Posts: 5057

Newest Members:

warnerfleming, Raymond23Freex, Charles1UsadY, Robertvem, albertinaduff53, wilbertrignall, Rogerbeedo, letamunn4183992, Lizazooda, Hectorner

Moderators: Jouni Aro: 914, Otso Palonen: 32, Tuomas Hiltunen: 5, janimakela: 0, Pyry: 1, Terho: 0, Petri: 0, Bjarne Boström: 695, Heikki Tahvanainen: 402, Jukka Asikainen: 1, moldzh08: 0, Jimmy Ni: 24, Teppo Uimonen: 21, Markus Johansson: 36, Niklas Nurminen: 0, Matti Siponen: 161, Lusetti: 0

Administrators: admin: 1