Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Adding Diris modbus slaves to ua server
January 30, 2020
14:06, EEST
Avatar
juha.raman
New Member
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
January 30, 2020
sp_UserOfflineSmall Offline

Hey all,

Im trying to add diris energy meters for modbus ua server. I have set the default modbus protocol and ip address, and meters answer to ping.
Still when i try connect to registers ie. 18476 as input register, value says no connection.

Any ideas how to solve this?

-Juha

January 30, 2020
15:52, EEST
Avatar
Markus Johansson
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 24
Member Since:
August 6, 2019
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi,

Are you sure you have the correct address?
I am only asking because I know that the Modbus addressing can be quite confusing. We don’t use entity numbers in addresses. Which means that address 18476 could mean digital input (entity number 1) address 8476. But if you mean input register address 18476 (a.k.a 318476) then that is fine too.

Have you tried other addresses?
If the other addresses are working but this particular one isn’t, then that means that the connection is OK, but the device does not support the address.

February 3, 2020
14:17, EEST
Avatar
juha.raman
New Member
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
January 30, 2020
sp_UserOfflineSmall Offline

Here is a link to Diris modbus registers

https://www.socomec.com/files/live/sites/systemsite/files/SCP/6_gestion_energie/diris/diris_a40/DIRIS-A-40_COMMUNICATION-TABLE_2018-01_DCG01013_MULTI.html#Communication

From there i want to know total active power which is in my believe 18476 register.

I can also try with easier registers, if you have any recommendation.

February 3, 2020
18:56, EEST
Avatar
Markus Johansson
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 24
Member Since:
August 6, 2019
sp_UserOfflineSmall Offline

You can try any address and from different registers (no need to care about data types etc.), just to see if the connection is working. You can also maybe check the log file @ C:\ProgramData\ProsysOPC\ModbusServer\log\modbusserver.log and maybe copy it here.

Forum Timezone: Europe/Helsinki

Most Users Ever Online: 267

Currently Online:
15 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

hbrackel: 103

pramanj: 86

ibrahim: 70

kapsl: 57

gjevremovic: 49

TimK: 41

Fransua33: 39

fred: 38

Rainer Versteeg: 32

Thomas Reuther: 31

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 1118

Moderators: 14

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 15

Topics: 1034

Posts: 4352

Newest Members:

aldayr, Python techie, emanuel45q, Patrick, sammycontrols, hellema, linoy, subranna, ray, richN9177

Moderators: Jouni Aro: 853, Otso Palonen: 32, Tuomas Hiltunen: 5, janimakela: 0, Pyry: 1, Terho: 0, Petri: 0, Bjarne Boström: 559, Heikki Tahvanainen: 402, Jukka Asikainen: 1, Teppo Uimonen: 21, Markus Johansson: 24, Matti Siponen: 64, Lusetti: 0

Administrators: admin: 1