Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Certificate problems
March 19, 2014
9:55, EET
Avatar
Nils-H
Member
Members
Forum Posts: 21
Member Since:
March 18, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

We’re experiencing problems when connecting to a server:

org.opcfoundation.ua.common.RuntimeServiceResultException: org.opcfoundation.ua.common.ServiceResultException: Bad_CertificateInvalid (code=0x80120000, description=”2148663296, Could not parse certificate: java.io.IOException: Empty input”)

We can connect with the same client to other servers. It’s just this server that is giving problems. Security is set to None,None. What could cause this problem?

Btw: It fails with the same error with the SampleConsoleClient.

March 19, 2014
12:13, EET
Avatar
Jouni Aro
Moderator
Moderators
Forum Posts: 960
Member Since:
December 21, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

The client is not providing any certificate with None security.

March 19, 2014
12:19, EET
Avatar
Nils-H
Member
Members
Forum Posts: 21
Member Since:
March 18, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Both client and server specifies “None” security, and it works with our other servers. Can a server require certificate even when using None security? As far as I can see from the SampleConsoleClient logs, it reads the certificates generated in the PKI folder in the samples folder.

March 19, 2014
12:53, EET
Avatar
Jouni Aro
Moderator
Moderators
Forum Posts: 960
Member Since:
December 21, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Yes, it looks like the server is expecting a certificate and fails when it does not get one.

The specification has not been very clear on this and has been revised in 1.02 to be more clear when certificates should be sent and expected.

March 24, 2014
7:14, EET
Avatar
Nils-H
Member
Members
Forum Posts: 21
Member Since:
March 18, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

It seems like the problem is that the server is returning an empty certificate string, rather than null. I’m not familiar with the specification in detail, but it looks to me like something that could/should by handled by the SDK?

March 24, 2014
12:57, EET
Avatar
Jouni Aro
Moderator
Moderators
Forum Posts: 960
Member Since:
December 21, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

OK, I interpreted that the error comes from the server. Do you have a bit more extensive logging from that part, which we could examine more and enable a fix in the stack or SDK. You can also contact by email to uajava-support at prosysopc.com.

Forum Timezone: Europe/Helsinki

Most Users Ever Online: 267

Currently Online:
17 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

hbrackel: 124

pramanj: 86

ibrahim: 74

rocket science: 65

kapsl: 57

Sabari: 51

gjevremovic: 49

Xavier: 43

fred: 41

TimK: 41

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 1749

Moderators: 15

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 15

Topics: 1323

Posts: 5649

Newest Members:

WalterFOUNC, datafastproxiespx01, LenkaLok, seoninet, justinevillanuev, namtrott5457, DonaldWibip, AlfredoEthix, andreidla, everangel7021

Moderators: Jouni Aro: 960, Otso Palonen: 32, Tuomas Hiltunen: 5, Pyry: 1, Petri: 0, Bjarne Boström: 860, Heikki Tahvanainen: 402, Jukka Asikainen: 1, moldzh08: 0, Jimmy Ni: 25, Teppo Uimonen: 21, Markus Johansson: 42, Niklas Nurminen: 0, Matti Siponen: 222, Lusetti: 0

Administrators: admin: 1